IMEI kaydı kimliğe yapılır mı?
IMEI’nizi kimlik belgenizle de tescil ettirebilirsiniz.
Sınırsız IMEI ATMA Kaç TL 2024?
IMEI kaydı için şu anda Maliye ve Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan ücretler dikkate alınır. 2024’teki mevcut IMEI kayıt ücreti 31’dir.
IMEI kayıt için ne gerekli?
kesinlikle T.R. Bunu kimlik numaranız ve cihazın IMEI numarasıyla yapmanız gerekir. Ücretinizi ödediğinizde lütfen T.R.’nizden sorumlu memura bilgi verin. Kimlik numaranızın ve cihazın IMEI numarasının sisteme doğru girildiğinden emin olun ve aldığınız makbuzu kontrol edin.
Yabancı uyruklular telefon kaydı yapabilir mi?
Yabancı pasaportla giriş yapan müşterilerimiz turist statüsündeyse ve oturma izni yoksa IMEI kaydı yaptıramazlar. Bu statüye sahip müşterilerimiz T.C. Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen “Yabancı Misyon Kimlik Kartı” ile bayilerimize başvurabilirler.
1 kimliğe 2 telefon kaydedilir mi?
HAYIR. Cihazınızı yalnızca 2 yılda bir kez kayıt ettirebilirsiniz.
TC kimlikle IMEI kaydı nasıl yapılır?
IMEI kaydı için gereken ücreti ödeyin. T.C. Kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapın. E-devlet’teki “IMEI Kaydet” servisine gerekli bilgileri girin. Kaydınızı onaylayın ve başvuru takip numaranızı alın.
Yurt dışı cihaz 3 yıl sonra ne olur?
Yurt dışında telefon kaydı yaptırırken, pasaportunuzun geçerlilik süresinin 3 yılı dolmasının ardından başka bir telefon kaydı yapma hakkınız olduğunu lütfen unutmayın. 3 yıl sonra, isterseniz telefonunuzu Türkiye’de başka bir bağlantıyla kullanabilirsiniz.
Kalıcı IMEI ne kadar?
Yeni IMEI kayıt ücreti nedir? 2023 yılında telefonlar için IMEI kayıt ücreti 2.732 TL’den 6.091 TL’ye önemli ölçüde artırıldı. Ancak 7 Temmuz 2023’te Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile IMEI ücreti önemli ölçüde artırıldı.
Ücretsiz IMEI kaydı nasıl yapılır?
YKN (Yabancı Kimlik Numarası) sahibi olan ve e-devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırma hakkına sahip 18 yaş üstü kişiler, PTT tarafından sağlanan e-devlet şifresini kullanarak e-devlet sistemi üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler.
120 BTK nedir?
Kayıt yaptırmaya uygun olup olmadığınızı bağlantıdan veya tesisimizde bulunan BTK Tüketici İletişim Merkezi’ni (120) arayarak öğrenebilirsiniz.
IMEI kaydı yaptırmazsam ne olur?
Özetle, yurtdışından getirilen ve IMEI kaydı olmayan bir telefonun kullanımı 120 günle sınırlıdır. Bu süreyi aşarsanız, cihazınızın şebeke erişimi devre dışı bırakılabilir ve yasadışı kullanım nedeniyle para cezası alabilirsiniz. IMEI, saklanması gereken benzersiz bir tanımlayıcıdır.
Hangi telefonlara IMEI atılır?
Yurt dışından satın alınan marka ve model ne olursa olsun, her telefonun Türkiye’de aktif olarak kullanılabilmesi için IMEI kaydı yaptırmak gerekmektedir. Her telefonda varsayılan olarak bulunan ve 15 haneli bir diziden oluşan IMEI numarası; faturada, telefon kutusunda ve cihazda yer almaktadır.
IMEI kayıt hakkım var mı?
Cihazınızı kaydettirmeye uygun olup olmadığınızı kontrol etmek için bağlantıyı kullanabilirsiniz. Kişinin telefonu kaydettiği yıl ve sonraki iki yıl için yeniden kayıt hakkı yoktur. Kayıt hakkı, takip eden yılın ilk gününde yenilenir.
6 aylık pasaporta telefon işletilir mi?
IMEI İşlemleri Yurt dışından cihaz Türkiye’ye geldikten sonra en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekmektedir. 120 günden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
TC kimlik numaralı kişi adına kayıtlı hatlarla kullanımı kısıtlanmıştır ne demek?
“Kullanım, bir kişi adına kayıtlı hatlarla sınırlıdır” ifadesi, cihazın yalnızca belirtilen kişi adına kayıtlı hatlarla kullanılabileceği ve başka bir kişiye ait hat kartıyla kullanılamayacağı anlamına gelir.
Yurtdışından gelen telefon kimliğe işletilir mi?
Yurt dışından getirilen cihazın IMEI’sini nasıl tescil edebilirim? Getirilen cihazın sahibi 120 gün içerisinde gerekli evrakları tamamlayarak e-devlet kapısından başvuruda bulunarak cihazı tescil ettirmelidir.
IMEI kaydı kimin üzerine?
Yeni yasanın 30 Mayıs 2019’da Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, yurtdışından satın alınan telefonların IMEI kayıtları yalnızca pasaport sahibinin adına oluşturulabilecek. Bu nedenle, IMEI kaydı olan bir telefon yalnızca pasaport sahibinin adına kayıtlı hatlarla çalışacaktır.
Pasaportsuz IMEI kaydı yapılır mı?
Pasaport olmadan kullanılan telefonların IMEI numarası Türkiye’de resmi olarak kayıtlı olmadığından cihaz bir süre sonra kullanılamaz hale geliyor. Bu nedenle pasaport olmadan telefon kaydı yapmanın bir yolu yok.
IMEI kayıt nasıl yapılır 2024?
IMEI nasıl kaydedilir? E-devlet hesabınıza TC Kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. “Kayıtlı Cihazlarım ve Kayıt Hakkı Talebi” sekmesine gidin ve “IMEI Kaydet” seçeneğine tıklayın. Kayıt yaptırmaya uygun olup olmadığınızı kontrol etmek için butona tıklayın.