İçeriğe geç

Baştacı Ne Demek Tdk

Baştacı nedir?

(Birisini) onurlandırmak. AÇIKLAMANIN BEYANI Ona büyük saygı ve değer göstermek.

Baş tacı nasıl yazılır TDK?

Genellikle sıfat öbeklerinde başlık olarak kabul edilen kelimeler yan yana yazılır. Ancak bu kelime ayrı olarak ele alınır. Çünkü taşıdığı anlamı bozmamak için “baş tacı” şeklinde yazılır.

Baş belası ne demek TDK?

“Baş belası” (TDK) terimi ne anlama gelir? “Baş belası” ifadesinin anlamı Türk Dil Kurumu’nda da verilmiştir. Türk Dil Kurumu’na göre bu deyimin anlamı şudur: Sürekli rahatsız eden, yük olan, birini rahatsız eden, üzüntüye yol açan ve kaldırılamayan bir kişi veya şeyi anlatan deyimdir.

Kafatasçı ne demek TDK?

SKILLIST KELİMESİNİN ANLAMI: Kafatası kazmayı savunan ve bu görüşü benimseyen kişi anlamına gelir. Genellikle, sondaki ek yanlış yazılır. Bu kelime sıklıkla “skull-tasci”, “skull-tasci”, “skull-tasci” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım, bir kafatası başlığı şeklinde olmalıdır.

Baş tacları nasıl yazılır?

“BAŞ TAÇI” KELİMESİNİN ANLAMI Doğru kullanımı “baş tacı” şeklinde olmalıdır.

Baş üstü nasıl yazılır TDK?

“HEAD OVER” KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla “over the head” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı overhead olmalıdır.

Baş köşe nasıl yazılır TDK?

A. Bas kelimesiyle oluşturulmuş sıfat tamlamaları: şef, başbakan, baş hanım, başçavuş, baş eser, baş mükafat, başhekim, başhemşire, baş kahraman, sermaye, başkomutan, başköşe, başmüfettiş, başöğretmen, başparmak, başpehlivan, başrol oyuncusu, başsavcı, başyazar vb.

Semizotu nasıl yazılır?

UYARI: Çiçek dışındaki anlamları olan bakla (renk), nar (renk), suçiçeği (hastalık); ot dışındaki anlamları olan öksürükotu (barut), sıçan otu (arsenik); sesi kısık olan çörek otu ve geleneksel olarak yazılan semizotu ve dereotu (dereotu) yan yana yazılmıştır.

TDK serseri ne demek?

Serseri, belli bir işi veya yeri olmayan, başıboş dolaşan kimse, aylak (TDK).

Baş başa bir deyim mi?

Bazı atasözleri de vecize olarak nitelendirilmiştir: Baş başa, baş padişaha bağlıdır.

Şikemperver ne demek TDK?

Kelime anlamı: Kökeni Farsça olup “boyun sevdalısı” anlamına gelir ve bu kişiler için kullanılır.

Kuffar ne demek TDK?

İslam dinî terminolojisinde kâfir (Arapça: كافر – kâfir, çoğulu: كفّار – kuffār, kadınlar için kullanılır, çoğulu: kevafir), küfür yoluyla dinden çıktığına inanılan veya hiçbir zaman Müslüman olmamış kişidir.

Köfün ne demek TDK?

İsmi, sepet anlamına gelen köfün kelimesinden gelmektedir.

Taç nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre “taç” nasıl yazılır? Taç çifti atılır. Taç. Taçlandırılır. Taçlandırılmamış. Taçlandırılmamış kral. Taçlandırılmamış. Daha fazla makale…•18 Ekim 2022

Baş nasıl yazılır TDK?

Formül olarak yazılır. lider Bir durumun veya pozisyonun başında olan kişiyi belirten “baş” kelimeleri yan yana yazılır. Belirli bir yeri belirtmemek için “alt, üst, üst” kelimeleri yan yana yazılır.

Usta başı nasıl yazılır TDK?

“Bir topluluğun yöneticisi” anlamına gelen “basi” sözcüğüyle oluşturulan belirsiz isim tamlamaları yan yana yazılır: “cookbaşı”, “major”, “corporal”, “foreman”, “captain” vb.

Baş karakter nasıl yazılır TDK?

Ana aktörün canlandırdığı karakterdir. Bu kelime ana karakter formunda yanlış yazılmıştır. Doğru kullanım ana karakter formunda olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir