İçeriğe geç

Bilgi Üniversitesi Hangi Durumlarda Burs Kesilir

Bilgi Üniversitesi bursu ne zaman kesilir?

Sporcu bursu, hazırlık programlarında 2 yıl, lisans programlarında 4 yıl, ön lisans programlarında 2 yıl tamamlanmasıyla sona erer.

Öğrenci bursu hangi hallerde kesilir?

Eğitim kurumundan ayrılma, çıkarma veya uzaklaştırma Öğrencinin kayıtlı olduğu eğitim kurumundan herhangi bir nedenle ayrılması veya disiplin cezası ile okuldan çıkarılması halinde bursu kesilir. Aynı şekilde en az bir yarıyıl uzaklaştırılan öğrenciler bursu alamazlar.

Üniversite bursu ne şartlarda kesilir?

Üniversite not sistemine göre öğrencinin ağırlıklı not ortalaması yıllık 2,50/4 veya 65/100 sınırının altında ise burs ödemeleri durdurulur. Disiplin cezası alan öğrencilerin burs ödemeleri durdurulur.

Not ortalaması 2’nin altında olursa burs kesilir mi?

(7) Üniversitenin not sistemine göre, öğrencilerin ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık 2,50/4 veya 65/100’ün altında olması ve birinci sınıfın sonunda zorunlu hazırlık sınıfını geçememiş olması durumunda burs ödemeleri durdurulur.

Ortalama 2’nin altına düşerse kredi kesilir mi?

Not ortalaması bu oranın altında olan veya hazırlık sınıfında başarısız olan öğrencilerin bursları ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüştürülecektir. Öğrencilere normal öğrenim sürelerinin kalan süresi için Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre öğrenim kredisi ödenecektir.

Burs hangi dönemde kesilir?

Büyük öğrenciler için burs/kredi ödemeleri Haziran ayında sona eriyor.

Burs kesilmemesi için ortalama kaç olmalı?

Başarısız dersi bulunmayan ve not ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.00 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 75) olan öğrencinin bursu, eğitim kurumu tarafından başarılı kabul edilerek bir sonraki yıl veya yarıyıla geçme hakkı kazanılırsa, izleyen yılda da bursu devam eder.

Bursumun kesildiğini nasıl anlarım?

Çağrı merkezinden ödeme talepleri Sosyal kartlara ödeme talebinizi 444 1 788 numaralı PTT çağrı merkezini arayarak yapabilirsiniz. Çağrı merkezi arandığında, size SMS ile gönderilen link üzerinden sosyal yardım ödemenizi talep etmek istiyorsanız 1’e, WhatsApp üzerinden iletişim kurmak için ise 2’ye tıklayabilirsiniz.

1 dersten kalınca burs kesilir mi?

Aşağıda listelenen kategorilerden herhangi birinden ders almanız durumunda burslarınız kesilmeyecektir.

Burs kesildikten sonra tekrar alınabilir mi?

Örneğin, dört yıllık bir bölümde okuyorsunuz ve üçüncü sınıfta başarısız olduğunuz için bursunuz iptal edildi. 4. sınıfta burs başvurusunda bulunsanız bile burs alamazsınız. Sadece eğitim kredisi başvurusunda bulunursanız burs alabilirsiniz.

Burs kesilmesi nasıl olur?

Madde 25 – Burslu bir öğrencinin öğrenim kurumundan ayrılması halinde bursu kesilir. En az bir yarıyıl öğrenim kurumundan izinli sayılan veya kaydını donduran öğrencinin bursu, durumunun kuruma bildirildiği tarihi izleyen ödeme son tarihinden itibaren kalan süre kadar kesilir.

Tam burs hangi durumlarda kesilir?

Hastalık, disiplin cezası veya diğer zorlayıcı nedenler dahil olmak üzere belgelendirilmiş veya belgelendirilmemiş nedenlerle derslerin %90’ından daha azına katılan öğrenciler başarısız sayılacak ve ders için F notu alacaklardır. Devamsızlık nedeniyle F notu alan öğrencilerin tam bursları askıya alınacaktır.

Krediye dönen burs tekrar Bursa döner mi?

Başarısızlık nedeniyle bursları krediye dönüştürülen öğrenciler, tekrar başarılı olsalar dahi kredileri bursa dönüştürülmeyecektir.

Dönem ortalaması 2’nin altında olursa ne olur?

Yarıyıl Başarısı: GNO’su 2.00’ın altında olan ve iki yarıyıl üst üste yarıyıl GNO’su 1.80’in altında olan öğrenciler bir sonraki yarıyılda ders alamazlar. Bu öğrencilerin not ortalaması 2’dir.

Bilgi Üniversitesi ilk 3 tercih bursu var mı?

Sözleşmeli lise bursları, ÖSYM bursları ve MH indirimleri hariç olmak üzere diğer burs veya indirimlerle birleştirilemez. İlk üç tercihinde lisans bölümlerine/programlarına kayıt hakkı kazanan öğrenciler için %50 indirim oranı %10’dur.

Burs parası ne zaman kesilir?

Okulu bitiren son sınıf öğrencilerinin bursları, sonbahar dönemi sınavlarının bitimini takip eden ayın başında iptal edilecektir. Ancak, ortaöğretim kurumlarına devam eden ikinci sınıf ilkokul öğrencilerinin bursları iptal edilmeyecektir. Ücretsiz yatılı okullarda okuyan öğrencilere burs verilmeyecektir.

Mezun olan öğrencinin bursu ne zaman kesilir?

Bursun sona erme halleri: Burs, her akademik yıl sonunda normal öğrenim süresi içinde başarı gösteren öğrenciye verilir. Normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencinin bursu Haziran ayı sonunda sona erer.

Üniversite bursu ne zamana kadar geçerli?

Ortaöğretim veya yükseköğretimde burs alan öğrencilerin ilgili mevzuata göre burs almaya hak kazanmaları halinde, bursları eğitim kurumlarının normal öğrenim süresi boyunca devam eder.

Burs ödemesi ne zaman biter?

KYK bursları ne zaman sona erecek ve yaz aylarında ödenecek mi? KYK kredi ödemeleri öğrencilerin normal staj dönemlerinde yapılacaktır. 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren normal staj dönemini tamamlayan öğrencilerin kredi ödemeleri haziran ayında sona erecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oral Seks Yapan Escort