Civik mercimek çorbası nasıl iyileşir?
Şimdi size sulu çorbalardan kaçınmanın püf noktalarını anlatacağız. Çorbanıza rendelenmiş veya çok ince kıyılmış patates ekleyebilirsiniz. Patatesler pişerken, içerdikleri nişasta sayesinde çorbanızı koyulaştıracak ve daha yoğun hale getirecektir.
Mercimek çorbası neyle iyi gider?
Mercimek çorbasının yanına ne gider?Sebzeli pilavFırında balıkKarnıyarıkMantıLahmacunSosyal mantıKağıt kebabıDiğer ürünler…
Mercimek çorbası sarı olsun diye ne katılır?
Çok fazla zerdeçal kullanmayın ki tadı kötü olmasın ve asıl püf noktası bu baharatın sarı mercimek olsa bile o rengi vermemesidir, rengi zerdeçal baharatı verir ve su yeterli gelmezse sıcak su ekleyebilirsiniz.
Koyulaşan mercimek çorbası nasıl açılır?
Mercimek ve ezogelin çorbası bekletilince koyulaştığı için koyulaşınca üzerine kaynar su ilave edip bir süre daha pişirebilirsiniz.
Cıvık olan çorba nasıl koyulaştırılır?
Çorbayı unla koyulaştırmak için, küçük bir porsiyon alın ve un tamamen eriyene kadar karıştırın. Un çorbaya emildikten sonra, unu ve unu çorbanın geri kalanıyla karıştırın ve çorbanız daha koyu olacak! Çorba hala çok suluysa, istediğiniz kıvama gelene kadar işlemi tekrarlayın. Çorbayı unla koyulaştırmak için, küçük bir porsiyon alın ve un tamamen eriyene kadar karıştırın. Un çorbaya emildikten sonra, unu ve unu çorbanın geri kalanıyla karıştırın ve çorbanız daha koyu olacak! Çorba hala çok suluysa, istediğiniz kıvama gelene kadar işlemi tekrarlayın.
Çok sulu olan çorbaya ne yapılır?
Çorbanız çok koyuysa, biraz sıcak suyla inceltebilirsiniz. Çorbanız çok suluysa, ayrı bir tavada yağ ve unu kızartarak veya çorbayı biraz daha uzun süre pişirerek kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Bu, çorbadaki fazla suyu buharlaştıracaktır.
Mercimek çorbasının püf noktası nedir?
* Çorba yapmak için et veya tavuk suyu kullanılmalıdır. Marketlerde satılan et suları yerine ev yapımı tavuk veya et suyu tercih edilmelidir. Çorba yüksek veya orta ateşte pişirilmemelidir. Çorbanın lezzetli olması için kısık ateşte pişirilmesi gerekir.
Mercimek çorbası neden un konur?
Çorba yapımında en önemli noktalardan biri doğru kıvamdır. Mercimek çorbasını nasıl sevdiğinize karar verin ve adımlarınızı buna göre ayarlayın. Koyu bir mercimek çorbası istiyorsanız çorbaya biraz kavrulmuş un ve tereyağı ekleyerek daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
Mercimek çorbası iyileştirir mi?
Mercimek çorbası bitkisel proteinin en önemli kaynağımızdır ve aynı zamanda lif açısından da zengindir. Mercimek çorbası midede uzun süreli tokluk hissi sağladığı, bağırsaklara iyi geldiği, kan şekerini dengelediği, kolesterol düşürücü etkisi olduğu ve bol miktarda demir içerdiği için sağlığınız için iyidir.
Lokanta usulü mercimek çorbasına hangi baharatlar konur?
Mercimeklerimizi yıkayıp suyunu süzdükten sonra tencereye alıp karıştıralım. Daha sonra zerdeçal, kimyon, tuz ve karabiber ekleyelim. Son olarak sıcak su ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp çorbamızı pişmeye bırakalım.
Mercimek çorbasına neden havuç konur?
Mercimek çorbasının renginin açık sarı olmasını istiyorsanız, patates miktarını artırıp havuçları çıkartabilirsiniz.
Lokanta usulü mercimek çorbasına zerdeçal konur mu?
Mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Son olarak tuz ve zerdeçal ekleyin ve pişmiş çorbayı püre haline getirin. Daha pürüzsüz bir kıvam istiyorsanız ince gözenekli bir süzgeçten geçirebilirsiniz.
Katı olan mercimek çorbası nasıl düzeltilir?
Patatesler pişirildiğinde çorbayı koyulaştırır. Patateslerdeki nişasta çorbayı koyulaştırmaya yardımcı olur. Ne kadar sulu olduğuna bağlı olarak 1 veya 2 patates kullanmak yeterlidir.
Mercimek çorbasına sıcak su mu konur soğuk su mu?
Mercimekleri bol suyla iyice yıkayın ve sebzelerin üzerine dökün. Bu arada istediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin. Birkaç kez karıştırın ve son olarak 6 bardak sıcak su ekleyin.
Mercimek çorbam sıvı oldu ne yapmalıyım?
Çorbanız çok cıvıksa, önce biraz un alın ve kıvamını koyulaştırmak için tereyağında kızartın. Mercimek çorbanızdan biraz alın ve kavrulmuş una ekleyin. Kavrulmuş unu tekrar ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Katılaşmış mercimek çorbası nasıl açılır?
Tencereyi ocağa koyun ve ¼ su bardağı ılık su ekleyin. Suyu çorbaya karıştırın. Tencereye su eklemek en iyisidir çünkü çorba donduğunda suyu emer.
Mercimek çorbası kaynadıkca koyulaşır mı?
Öncelikle bir çözüm tabii ki çorbayı pişirerek koyulaştırmak. Pişirildiğinde içindeki su buharlaşır ve çorbanın kıvamı koyulaşır.
Mercimek çorbası duru olunca ne yapılır?
Çorbaya incecik doğranmış veya rendelenmiş patates ekleyin. Patatesler pişince çorbayı koyulaştırır. Patateslerdeki nişasta çorbanın koyulaşmasına yardımcı olur. Ne kadar sulu istediğinize bağlı olarak 1 veya 2 patates kullanmak yeterlidir.
Mercimek çorbası durdukça koyulaşır mı?
👉Mercimek çorbası bekletildiğinde koyulaşan bir çorbadır. Böyle bir durumla karşılaşırsanız yarım su bardağı veya yarım su bardağı sıcak su ekleyip bir süre pişirin.