Cızlak hangi yöreye aittir?
Cırıkta (Akıtma-Cızlak) – Amasya Un derin bir kaba konulup malzemeler eklenir. Su ile lokma hamuru kıvamında bir hamur hazırlanır. 1 saat mayalanmaya bırakılır. Bu hamurdan bir kepçe odun ateşinde ısıtılmış bir fırın tepsisine dökülür ve hemen yayılır. Alt üst edilerek pişirilir.
Alabörtme nerenin yemeğidir?
Ankara Mutfağı Aş çorbası, dutmaç, keşkek çorbası, miyane çorbası, sütlü çorba, tarhana çorbası, düğün çorbası ve toyga çorbası en meşhur çorbalardır. Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavurması, akraba, uruş kapama, homaça, orman şiş, patlıcanlı et, elek, siyal ve siyer sıralanabilir.
Mıkla nerenin yemeğidir?
Mıkla – Adıyaman yöresinin yumurta ve tereyağı ile hazırlanan basit yemeklerinden biridir.
Zarafat nerenin yemeğidir?
Zarafat yemeği Erzincan mutfağının ürünlerinden biridir ve gastronomik açıdan değerlendirilmelidir. Erzincan dışında Elazığ’a ait tek bir Zarafat yemeği olmasına rağmen bu tarif bambaşkadır. Hatta Babuko yemeğine benzer bir tarif bile diyebiliriz.
Çorum’un hangi yemeği meşhur?
Özellikle “Çorum Beşlisi” olarak bilinen ve düğünlerde icra edilen; düğün çorbası, güveç, pilav, su böreği ve baklava gibi başlıca lezzetlerin yanı sıra, il merkezi, ilçe ve köylerde kendine özgü özellikleri olan yemek çeşitleri ve pişirme biçimleri de bulunmaktadır.
Cızlak nerenin?
cızırtılı Tokat, Amasya, Çorum civarındaki derenin adı.
Cimcik nerenin yemeğidir?
İşte Kütahya’nın en meşhur yemekleri: Sini Mantısı Cimcik.
Söğürme nerenin yemeğidir?
Söğürme (Antep usulü) 11 Ağustos 2018
Et basması nerenin yemeğidir?
| Uşak’ın et presleme tekniğini kaydetmeyi unutmayın çünkü ilk et yemeğinizde buna ihtiyacınız olacak! 12 Temmuz 2022
Mişöriz nerenin yemeğidir?
Figen Ararat | Mişöriz, Büryan veya Kapama olarak da adlandırılan, Arnavut mutfağının en meşhur lezzetlerinden biridir.
Soğanlama nerenin?
Aksaray soğan çorbası, bamya çorbası ve çiğ gıdasıyla meşhurdur…
Omaç nerenin yemeğidir?
Yozgat’ın vazgeçilmez kahvaltılarından biri olan Omaç, tereyağı kokusu eşliğinde sofraların vazgeçilmezidir. Tavaya tereyağı koyup eritiyoruz. Sanılanın aksine yufkayı önce eritilmiş tereyağına koyup biraz kızartıyorum, bu şekilde daha çıtır oluyor.
Babuko nerenin yemeğidir?
Babuko, zerfet hamurundan yapılan sarımsaklı etsiz bir mantı çeşidi olup Doğu Anadolu Bölgesi, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bazı bölgeleri ve Orta Anadolu’nun doğu kesimlerinin yöresel mutfağına aittir. Sivas, Gümüşhane, Tunceli, Erzincan, Elazığ, Bingöl, Kayseri ve çevrelerine özgü bir yemek türüdür.
Paçık nerenin?
Afyonkarahisar’ın meşhur Paçık yemeği kuzu ayağından yapılır.
Fodula nerenin yemeğidir?
Ekmek dolması, fodula veya nân-ı harcî, Osmanlı mutfağında bir dolma türüdür. Ege yöresinin bir lezzeti olan dolma ekmeğinden (içli ekmek) yapılan ekmek, diğer ekmek türlerinden farklı olarak daha yumuşak bir hamurdan hazırlanır.
Ankara’nın en ünlü yemeği nedir?
Ankara yemekleri dendiğinde akla ilk gelen şey Ankara tavasıdır. Bu yemek Kafkasya’da ortaya çıkmıştır ve erişte ile kırmızı etin karışımından oluşur. Ankara’nın Akyurt ve Çubuk gibi ilçelerinde çok sevilen homaça, coğrafi olarak özel bir yemektir. Etin kemikle pişirilmesiyle hazırlanır.
Kübbülmüşviyye nerenin?
Lezzet Diyarı Kilis’in en sevilen lezzetlerinden biri olan “KÜBBÜLMIŞVİYYE”nin tescillenmesiyle coğrafi etiketli ürün sayımız 9’a (Dokuz) çıktı.
Karaman’ın hangi yemeği meşhur?
Bulgur pilavı ilde hemen hemen her gün ana yemek olarak yenir. Shebit pilavı ve etli ekmek özel günlerde yapılır. Arabaşı çorbası, calla, gulan böreği, guymak, zülbiye, batırik, zerde ve palize tatlısı yöresel yemeklerdir. Karaman yöresinden yaklaşık 200 çeşit çorba, yemek ve tatlı vardır.
Teşrübe nerenin yemeğidir?
Teşrübe (Kilise Yemeği)16 Nisan 2023
Cızlama hangi yöreye ait?
Cizlama – Denizli unu su ile karıştırılarak hamur yapılır. Patatesler haşlanır, rendelenir, hamura katılıp mayalanmaya bırakılır. 30 dakika dinlendirildikten sonra hamur ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir ve hafifçe bastırılır.
Cılbır hangi yöreye aittir?
Tepside (yaprakta) haşlanmış yumurta, Selanik Türklerinin mutfağında yer alan yemeklerden biridir.
Krep hangi yöreye aittir?
Dünyanın farklı ülkelerinde farklı isimlerle bilinen krep, Türkçe’de akıtma olarak karşımıza çıkmaktadır. Fransa’nın kuzeyindeki Breton bölgesinden dünyaya yayılan bu tarif, hem tatlı hem de tuzlu olmak üzere birçok farklı şekilde tüketilebilmektedir.
Cizleme hangi yöreye ait?
Ülkemizde akıtma, krep gibi çeşitli isimlerle de bilinen cizleme, Trakya bölgesine ait vazgeçilmez bir kahvaltılık yiyecektir.